2020.09.03. | Önkormányzati hírek

Iskolakezdési támogatás általános és középiskolai tanulók részére

T i s z t e l t   S z ü l ő k ! Önkormányzatunk az iskolakezdési támogatásról szóló 19/2018. (IX.14.) rendelete alapján, az idei tanévben is támogatásban részesíti a pannonhalmi általános iskolában tanulók mellett a pannonhalmi lakóhellyel rendelkező, középfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló gyermekeket is, az első szakképesítés vagy érettségi megszerzéséhez szükséges tanulmányok időtartamára.
 

Továbbá támogatásra jogosultak azok a pannonhalmi lakóhellyel rendelkező gyermekek is, akiknek betegsége, vagy sajátos nevelési igénye miatt, más településen található speciális oktatási intézményben kell végezni általános iskolai tanulmányait. A speciális intézménybe vételének indokát a szülőnek igazolnia kell.

Az iskolakezdési támogatás iránti igényt mind az általános iskolában, mind a középfokú oktatási intézményben  tanulók esetében a rendelet melléklete szerinti nyomtatványon kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalban szeptember 30-ig, azzal az eltéréssel, hogy a középfokú oktatási intézményben tanulóknak a kérelemhez a tanulói jogviszony igazolását is csatolniuk kell.    

Az iskolakezdési támogatás összege mind az általános iskolában, mind a középfokú oktatási intézményben tanulók részere egységesen 10.000 Ft/gyermek.

A kérelem nyomtatvány letölthető a www.pannonhalma.hu honlapról, illetve kérhető személyesen  a Pannonhalmi Polgármesteri Hivatalban.


Pannonhalma, 2020. szeptember 3.                         


                                                                            Tisztelettel: 

                                                                                                             Vas Gábor
                                                                                                            Polgármester

A kérelem nyomtatvány letölthető itt.

 

Iskolakezdési támogatás általános és középiskolai tanulók részére
Oszd meg másokkal is!