2017.08.01. | Önkormányzati hírek

Tájékoztatás hőségriasztásról

Tájékoztatom, hogy dr. Szentes Tamás országos tisztiorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve 2017. augusztus 1. napján (kedd) 00.00 órától 2017. augusztus 4. napján (pénteken) 24.00 óráig 3. fokú hőségriasztást rendelt el Magyarország egész területére vonatkozóan.

 

Tisztelt Lakosság!


Tájékoztatom, hogy dr. Szentes Tamás országos tisztiorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve 2017. augusztus 1. napján (kedd) 00.00 órától 2017. augusztus 4. napján (pénteken) 24.00 óráig 3. fokú hőségriasztást rendelt el Magyarország egész területére vonatkozóan.
A 3. fokú hőségriasztás esetén az előrejelzés szerint a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri (vagy meghaladja) a 27°C-ot.

A magas napi átlaghőmérséklet olyan környezet-egészségügyi kockázatot jelent a lakosság számára, amely indokolja az egészségügyi ellátó rendszer, az önkormányzatok, valamint a megyei együttműködő szervezetek figyelmeztetését és a lakosság hőhullám alatti rendszeres tájékoztatását.

 

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet honlapján további információk találhatók a hőhullámok egészségkárosító hatásairól az alábbi linken: http://oki.antsz.hu/lakossagnak/hohullam_egeszsegkarosito_hatasai

 


Tisztelettel:
 
Baloghné dr. Pölöskei Hedvig
HVB titkár

Tájékoztatás hőségriasztásról
Oszd meg másokkal is!