2020.05.18. | Önkormányzati hírek

ID. HORVÁTH ENDRE Pannonhalma Város volt polgármestere életének 83. évében elhunyt

BÚCSÚZUNK - Mindannyiunkat lesújtott és váratlanul ért Horváth Endre, egykori polgármesterünk halálhíre. Endre bácsi, ahogyan sokan szólítottuk 1994-1998 között vezette a települést.
 

Segítő, mindig tenni akaró hozzáállása a munkához példaértékű volt számomra. Rengeteg jó tanáccsal, építő jellegű javaslattal látott el a polgármesterségem megkezdésekor, amiért mindig hálával és köszönettel gondolok rá.

Különösen szívügyének tekintette az Engen-Pannonhalma közötti testvérvárosi kapcsolatot, hiszen annak egyik kezdeményezője volt városunkban a partnerség kezdetekor. Az Engen baráti-kör alapítójaként és vezetőjeként olyan közösséget kovácsolt össze Pannonhalmán, ami példaértékű egy település életében. Idős kora ellenére lelkesen segítette a baráti kör kirándulásainak, eseményeinek szervezését, ahol mindig igyekezett a vidám, jó hangulatról is gondoskodni. Aktívan vett részt a lakossági fórumokon, minden nemzeti ünnepen, megemlékezésen és számtalan kulturális vagy közösségi eseményünkön.
Endre bácsi 82 éves volt és bár most átment a másik oldalra, mindig hálásak leszünk a polgármestersége alatt elvégzett rengeteg munkájáért, közösségteremtő tevékenységéért, a barátságáért, a kedves mosolyáért és a sok-sok biztatásért, amit tőle kaptunk.
Temetése 2020. május 22-én pénteken, 14 órakor lesz a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt 13.15 órakor a Pannonhalmi Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban lesz.

Pannonhalma Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, emlékét megőrizzük és szeretettel gondolunk rá!

Isten nyugosztaljon, Bandi bácsi!🖤🏴

Vas Gábor
polgármester

ID. HORVÁTH ENDRE Pannonhalma Város volt polgármestere életének 83. évében elhunyt
Oszd meg másokkal is!