2017.04.19. | Rendezvények

Közlekedési korlátozások április 22-én Pannonhalmán és a környéken

A III. Pannonhalma Prológ április 22. szombaton kerül megrendezésre 8.30 és 14.00 óra között. Az amatőr verseny biztonságos lebonyolítása kapcsán az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet!
 

 

KÖZLEKEDÉSI KORLÁZATOZÁSOK

1.) Az önkormányzati rendezvényekhez hasonlóan lezárásra kerül a főtér és környéke:

- Zárva lesz a Mátyás király utca a Dózsa utca sarkától egészen a Bajcsy-Zs. utca kereszteződésig.

- Lestár és Fenyvesalja utcákat fél sávon - polgárőri áteresztés mellett - lehet megközelíteni.

- A Szabadság tér alsó részén feloldásra kerül a behajtani tilos jelzés és az óvoda felől is lehetséges lesz a behajtás, a tér felső részénél lesz csak zárás akként, hogy a szűk utcára tekintettel a kihajtani szándékozók a tér felső részén meg tudnak majd fordulni.

 

2.) A Váralja utcák környéke is közlekedési korlátozás alatt áll a V4 Kerékpárverseny tavalyi útvonalán bonyolítjuk az idei amatőr versenyt is, így a Főtér felől az Apátság irányába haladnak majd a kerékpárosok. Ennélfogva a Váralja utcák bal oldali ága zárásban lesz a Hunyadi utcáig történő kihajtásig.

 

3.) Hunyadi utca felső szakaszára a Váralja felől rendőri biztosítás mellett kanyarodnak ki a kerékpárosok, itt forgalmi korlátozás nem lesz, csupán a forgalom lassítása a kanyarodás biztonsága érdekében.

 

4.) Apátság látogatóközponttól Nyalkáig főút teljes zárásban az alábbiakkal:

- Főapátság irányába és kifelé természetesen megoldott lesz a felengedés és közlekedés.

- Kerülni a látogatóközpont bejárata mellett az arborétum irányába lehet Pázmándfalu és a Tóthegy megközelítése érdekében.

- Tóthegy hosszú utcájának kereszteződésénél áteresztő pont lesz az arborétum irányába a fentiek szerint, az Illak irányába nem lehet majd kihajtani.

 

5.) Nyalkától Pázmándfaluig közúti forgalomban haladnak a kerékpárosok azzal, hogy a kanyarodás biztonságát rendőri és polgárőri biztosítás segíti.

 

6.) Vissza irányba a Kossuth utcát az alábbi korlátozások érintik:

- Az utca végén az új lakóparknál a felső kijárat zárásra kerül, itt jönnek befelé a mountain bike verenyzők az erdő irányából.

- Gizella királyné utca irányából fél pályán áteresztő pont lesz a temető Rák utca irányába polgárőri biztosítás mellett.

- Ravazd felől érkezők részére a Bajcsy utcáig ismételt félpályás áteresztő pont létesül.

 

BUSZKÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK

1.) A korábbi évekhez hasonlóan és különös tekintettel a V4 Kerékpárverseny várható befejezésére a Pannonhalmán Apátság irányába közlekedő ún. "vári busz" egész nap kizárólag a Takarékszövetkezet megállóig közlekedik, majd fordulást és kiállást követően onnét menetrend szerint közlekedik vissza tovább. Az elmúlt évek csekély érdeklődése miatt az idei évben sajnos nem tudunk szállítást biztosítani a településen belül a Takarékszövetkezt megállóig sem!

 

2.) Ravazd felől és felé közlekedő járatok az önkormányzati rendezvényekhez hasonlóan a Bajcsy utcán kerülnek, ez nem érint felszállóhely változást.

 

SZEMÉTSZÁLLÍTÁS RENDJE

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is beletrafáltunk a szemétszállítási napba! A szolgáltatóval való egyeztetés alapján a településen szombaton a korai órákban kerülne sor a begyűjtésre, kérjük előző nap mindenki tegye ki az edényeket. 

Külön felhívnánk a Váralja városrészben lakók figyelmét arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a főtér sarkára, illetve a magasabban fekvő részekről a Bástya irányából megközelíthető gyűjtőhelyre vigyék le az edényeket!

 

PARKOLÁS

 

Felhívnánk még a figyelmet arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az ún. "tanári házak" előtti tér kerül kijelölésre a versenyre érkezők parkolására. Ezzel is próbáljuk valamennyire tehermentesíteni a település alsóbb részeit, ami az elmúlt évek tapasztalati alapján biztosan telített lesz parkoló autókkal, így a bevásárlók türelmét kérjük!

 

 

Közlekedési korlátozások április 22-én Pannonhalmán és a környéken
Oszd meg másokkal is!
Kapcsolodó esemény
III. Pannonhalmi Prológ
III. Pannonhalmi Prológ 2017-04-22 | Pannonhalma, Főtér
Ebben az évben harmadik alkalommal került megrendezésre a PANNONHALMA PROLÓG kerékpáros verseny. Ezen a napon a V4 kerékpáros verseny mezőnye is városunkba fut be majd. Részletek a www.pannonhalmaprolog.hu weboldalon.