Buszmegálló áthelyezése
2019.10.14. | Önkormányzati hírek
Tájékoztatom Önöket, hogy 2019. október 14-én hétfőtől megkezdődnek a Dózsa György utca,  a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Hunyadi utca közötti szakaszának felújítási munkái.

2019. évi szociális tűzifa támogatás
2019.10.03. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság!  Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2019.(X.02.) önkormányzati rendelete alapján az Önkormányzat térítésmentesen tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki Pannonhalmán bejelentett lakó- vagy tartózkodási helyen életvitelszerűen él és e rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel. 

Tájékoztatás a 2019. évi iskolakezdési támogatás kifizetéséről
2019.10.01. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Szülők! A 2019. évi iskolakezdési támogatás (a Pannonhalmi Szent Benedek Általános Iskolába járó diákok- és a pannonhalmi lakóhellyel rendelkező középiskolás diákok szülei részére, akik az igénylést a megadott határidőig benyújtották) a Pannonhalmi Polgármesteri Hivatal földszinti házipénztárában az alábbi időpontokban vehető át:

Iskolakezdési támogatás általános és középiskolai tanulók részére
2019.08.28. | Önkormányzati hírek
Lakossági tájékoztató az önkormányzati iskolakezdési támogatásról.  

Sajtóközlemény - V. Pannonhalma Campus, CAMPHUSK projekt
2019.08.01. | Önkormányzati hírek
Sajtóközlemény - V. Pannonhalma Campus, CAMPHUSK projekt

GYHG Konténeres szállítás
2019.07.08. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság!  Ezúton   hívom   fel   a   Tisztelt  Lakosság  figyelmét,  hogy  a  Győri Hulladékgazdálkodási   Nonprofit   Kft.   új   szelektív  konténerürítési  rendszert vezetett be.

Tűzrakási tájékoztató
2019.07.08. | Önkormányzati hírek
 Tisztelt Tűzrakók !     Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy önkormányzatunk képviselő-testülete az önkormányzat a köztisztaság fenntartásáról, és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatások igénybevételéről szóló 15/2004. ( VI.30. ) számú rendeletében, az avar és kerti hulladék égetésére elsősorban az év szeptember 1-től május 31-ig terjedő kilenc hónapos időszakát, azon belül pedig kizárólag a keddi és szombati napokat határozta meg. A képviselő-testület ezen kívül elfogadta azt a javaslatot is, hogy lehessen tüzet rakni június, július és augusztus hónapokban is, de kizárólag szombati napokon. 

Vegyszeres gyomirtási tevékenység
2019.06.19. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság!     Tájékoztatjuk Önöket, hogy a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szombathely felügyelete alá tartozó pályahálózaton, permetező szerelvénnyel, UNIMOG gépjárművel és permetező gépkocsival vegyszeres gyomirtási tevékenység kerül elvégzésre.  

Pannonhalma Grand Prix
2019.05.07. | Önkormányzati hírek
Pannonhalma Grand PrixA Pannonhalmi Kerékpáros Sport Klub Pannonhalma Város Önkormányzatával együtt megrendezi az idei évben is amatőr kerékpáros versenyeit 2019.május 11-12. napjain.

2019-ben is Budapest és Pannonhalma között teker a Visegrád 4 Kerékpárverseny mezőnye
2019.05.07. | Önkormányzati hírek
2019-ben is Budapest és Pannonhalma között teker a Visegrád 4 Kerékpárverseny mezőnyeAz immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő sorozat második állomása lesz idén a magyarországi verseny május 11-én: a mezőny ezúttal is Budapesten rajtol és Pannonhalmán ér majd célba.

Pályázati felhívás-Csináljuk a fesztivált(!) tábor
2019.04.24. | Önkormányzati hírek
Csináljuk a fesztivált(!) tábor 2019.06.23-29. Jurták, hagyományok, tábor, kultúra, fiatalos lelkesedés Az idei évben a Pannonhalma CAMPUS „A szépség szerkezete, a szerkezet szépsége” elnevezésű kurzusa a CAMPHUSK - Határon átnyúló tábor fiataloknak az együttműködés és személyes fejlődés jegyében című projekt keretében az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával valósul meg, ennek a kurzusnak a határ túloldalán megvalósuló testvérrendezvénye a CAMPHUSK művészeti alkotó műhely, amely a sok év tapasztalataiból gazdálkodó Alsószeli Jurtanapok - Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem előkészítési munkálataira épül.

Átadásra került a Főtéren a defibrillátor
2019.04.16. | Önkormányzati hírek
Átadásra került a Főtéren a defibrillátor2019. április 15-én hétfőn ünnepélyes keretek közt átadásra került a város főterén a defibrillátor berendezés, mely ezután - vészhelyzet esetén -  mindig elérhető lesz mindenki számára. A készülék beszerzését a helyi LOLAND kft támogatta, melyért ezúton is nagyon köszönünk Pannonhalma lakosai nevében!

FIGYELEMFELHÍVÁS - a Nemzeti Eszközkezelő bérlői számára
2019.04.12. | Önkormányzati hírek
A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Bérlőiket arról, hogy a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításáról szóló 2018. évi CIII. törvény alapján a Nemzeti Eszközkezelő fizetési kötelezettségeiknek eleget tevő bérlői a 2019. év során dönthetnek akként, hogy

Gallyazási értesítő
2019.02.07. | Önkormányzati hírek
A Bakonyi Fakitermelő Bt az E. ON Áramhálózati Zrt megbízásából élet- és vagyonvédelmi okok miatt gallyazási és nyiladéktisztítási munkálatokat végez el Pannonhalma Város területén, áthaladó kis- és középfeszültségű hálózatokon.  

Földforgalmat és az agrárium versenyképességét érintő törvénymódosítások
2019.01.29. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Pannonhalmi Földtulajdonosok és gazdálkodók! 2018. december 27-én kihirdetésre kerültek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kezdeményezett, a földforgalmat és az agrárium versenyképességét érintő törvénymódosítások. 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság februári ügyfélfogadási időpontjai
2019.01.15. | Önkormányzati hírek
Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Tájékoztató vízi létesítmények (kutak) vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárásáról
2018.12.20. | Önkormányzati hírek
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országgyűlés 2018. december 12-i ülésén elfogadta a T/2930 számú törvénymódosítási javaslatot s módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 28.§-át.

Kéményseprési Felhívás
2018.12.11. | Önkormányzati hírek
Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az elmúlt őszi időszakban városunkban a tűzoltóságnak több alkalommal kellett ún. kéménytűz esetekben eljárnia, melyek valószínűleg az utóbbi években elmaradt kéményseprés hiányára vezethetők vissza, mivel a kémények időszakos ellenőrzése a magánszemélyek által lakott családi házakban már két éve nem kötelező.

2018. évi szociális tűzifa támogatás
2018.11.12. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság! Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2018.(X.31.) önkormányzati rendelete alapján az Önkormányzat térítésmentesen tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki Pannonhalmán bejelentett lakó- vagy tartózkodási helyen életvitelszerűen él és e rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel.

Kéményseprés - információk
2018.08.30. | Önkormányzati hírek
Kéményseprés - információk Legyen biztonságban! A kéménysepréssel kapcsolatos fontos tudnivalók

Tájékoztatás a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos juttatásról
2018.08.16. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság!  A kormány előzetes felmérést folytat annak érdekében, hogy azok, akik földgáz, vagy távhőszolgáltatást nem vesznek igénybe és így nem részesültek a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben, háztartásonként megkaphassák az egyszeri természetbeni támogatást.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság augusztusi ügyfélfogadási időpontjai
2018.08.01. | Önkormányzati hírek
Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Tájékoztatás a Téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos juttatásról
2018.04.19. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság! Tekintettel arra, hogy sokan keresik meg az önkormányzatot a Kormány által bejelentett téli rezsicsökkentés miatti kérdésekkel, az alábbi tájékoztatást adom Önök számára:

Felhívás - Méhészeti tevékenységet befolyásoló tényezők
2018.03.19. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Méhészek! A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az elmúlt évben neonikotinoid hatóanyagú csávázószerek felhasználására szükséghelyzeti engedélyeket adott ki repce kultúrában.

Településrendezési Terv átfogó felülvizsgálata
2018.03.06. | Önkormányzati hírek
Településrendezési Terv átfogó felülvizsgálatával kapcsolatos lakossági észrevételek, javaslatok megtételére a határidőt meghosszabbítjuk 2018. május 31. napjáig. Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy kérelmeket, észrevételekt postai vagy elektronikus úton (foepitesz@pannonhalma.hu és jegyzo@pannonhalma.hu) jutasság el önkormányzatunkhoz.  

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság márciusi ügyfélfogadási időpontjai módosítása
2018.02.28. | Önkormányzati hírek
Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok beszedése
2018.02.27. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság!  Magyarország Kormánya a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt (a továbbiakban NHKV Zrt.) létrehozásával a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését, a hatékony hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását, továbbá a magyar és uniós környezetvédelmi szabályok maradéktalan érvényesítését tűzte ki célul.  

Gallyazási értesítő
2018.02.27. | Önkormányzati hírek
A Bakonyi Fakitermelő Bt az E. ON Áramhálózati Zrt megbízásából élet- és vagyonvédelmi okok miatt gallyazási és nyiladéktisztítási munkálatokat végez el Pannonhalma Város területén, áthaladó kis- és középfeszültségű hálózatokon.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság februári ügyfélfogadási időpontjai
2018.02.05. | Önkormányzati hírek
Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

e-Közigazgatás
2018.01.17. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság! Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvénynek (a továbbiakban: Eüsztv.) megfelelően városunk jogi és magánszemélyek részére egyaránt lehetőséget biztosít, hogy ügyeit kényelmesen, elektronikus úton intézhesse.

Települési Arculati Kézikönyv tervezetének ismertetése
2017.11.29. | Önkormányzati hírek
Települési Arculati Kézikönyv tervezetének ismertetése

A Településrendezési Terv RP.I.129-12. számú módosítási szakasza lezárult
2017.11.09. | Önkormányzati hírek

A Települési Arculati Kézikönyv elkészítésével kapcsolatos lakossági fórum
2017.08.15. | Önkormányzati hírek
A Települési Arculati Kézikönyv elkészítésével kapcsolatos lakossági fórumPannonhalma Város Önkormányzata a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény, (...) előírásai alapján – a Miniszterelnökség által 2016. december 30-án kiadott „Útmutató” ajánlásainak pontos követésével - megkezdte a Településképi Rendeletét megalapozó Településképi Arculati Kézikönyv elkészítését.

A Településrendezési Terv RP.I.129-12. számú módosítás véleményezési szakasza
2017.06.19. | Önkormányzati hírek

A Településrendezési Terv RP.I.129-9. számú módosítás véleményösszesítő dokumentáció ismertetése
2017.04.12. | Önkormányzati hírek

Települési Arculati Kézikönyv elkészítése
2017.04.06. | Önkormányzati hírek
Települési Arculati Kézikönyv elkészítésePannonhalma Város Önkormányzata úgy döntött, hogy elkészíti a településképi arculati kézikönyvét.

A védőnő szolgálat alapellátás körében történt változások
2017.02.21. | Önkormányzati hírek
Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy tekintettel a tavalyi évben előfordult, a védőnői szolgálat hatókörén kívül eső esetekben bekövetkezett csecsemő-, illetve gyermekhalálozások kapcsán új jogi szabályozás lépett életbe.

Országos Főállatorvos határozata madárinfluenzával kapcsolatban
2017.02.07. | Önkormányzati hírek
 A madárinfluenza magyarországi járványhelyzetével kapcsolatosan megjelent az országos főállatorvos  1/2017. számú határozata. Az ország teljes területére az alábbiakat határozza meg:

Hulladékudvar első nyitvatartási napja
2017.01.06. | Önkormányzati hírek

Tájékoztató előadás a KATONAI SZOLGÁLATVÁLLALÁSRÓL
2016.10.24. | Önkormányzati hírek
Tájékoztató előadás lesz a katonai szolgálatvállalásról és a katonai tanintézeti továbbtanulás lehetőségéről.

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselőjének tájékoztatása a népszavazásról
2016.10.10. | Önkormányzati hírek
Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselőjének tájékoztatása a népszavazásrólKara Ákos, a térség országgyűlési képviselője a népszavazás választókerületi eredményéről a következő összegzést adta a pannonhalmiak számára:

Tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó rendelet módosításáról
2016.09.13. | Önkormányzati hírek
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy önkormányzatunk képviselő-testülete 2016. augusztus 30-án tartott ülésén módosította az önkormányzat a köztisztaság fenntartásáról, és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatások igénybevételéről szóló 15/2004. ( VI.30. ) számú rendeletét...

Lakossági Tájékoztató!
2016.09.01. | Önkormányzati hírek
Autóbusz menetrend változásról...

A hulladékudvar tájékoztatója
2016.06.27. | Önkormányzati hírek
Tájékoztatás hulladékudvarokban gyűjthető építési-bontási hulladékokról

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer
2016.06.20. | Önkormányzati hírek
Szabó Zsolt - fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős Államtitkár Úr tájékoztatója a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer átalakításáról, valamint egy folyamatábrát az átalakított közszolgáltatási hulladékgazdálkodási rendszer működéséről.  

EFOP 3.1.1-14-2015-00001 Kisgyermekkori nevelés támogatása
2016.06.15. | Önkormányzati hírek

Felhívás parlagfű irtására
2016.06.02. | Önkormányzati hírek
Ezúton hívom fel a tisztelt pannonhalmi ingatlantulajdonosok figyelmét a parlagfű elleni védekezési kötelezettségükre, mely az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvényen alapul (Továbbiakban Tv.) A jogszabály 17. § (4) bekezdése szerint:  

Sajtóközlemény
2016.03.23. | Önkormányzati hírek
„TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉS A PANNONHALMI JÁRÁS ÖNKORMÁNYZATAINÁL A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁS ÉRDEKÉBEN” CÍMŰ PROJEKT BEFEJEZÉSE 

A FALUGAZDÁSZ ügyfélfogadása megváltozott
2016.03.08. | Önkormányzati hírek

Tájékoztató az ebek tartásának 2016. január 1-jétől hatályos szabályairól
2016.02.04. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság! 2016. január 1-jétől tilos ebet tartósan kikötve tartani. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szeretné felhívni a figyelmet a rendelettel kapcsolatos néhány, nagy publicitást nyert félreértésre. A legfontosabb, hogy helytelen az az értelmezés, mely szerint a kutyákat mostantól egyáltalán nem lehet láncon tartani. Szintén fontos tisztázni, hogy az, aki vét a rendelet ellen, nem követ el bűncselekményt, mivel az előírás nem esik a Btk. hatály alá. Probléma esetén nem a rendőrséget, hanem a jegyzőt, illetve a hatósági állategészségügyi szolgálatot kell értesítenie.

Hulladékudvar 2016. évi első nyitvatartási napja
2016.01.21. | Önkormányzati hírek
Tisztelt Lakosság!   Tájékoztatjuk, Tisztelt Lakosságot hogy a Pannonhalmi hulladékudvar 2016. évi első nyitvatartási napja:     2016. január 28.