2021.04.08. | Önkormányzati hírek

Új menetrend a BAKONYVASÚTON!

A  Bakonyvasút Szövetség tájékoztatója: 2021. április 11-től új, sűrített menetrend kerül bevezetésre a 11-es sz. Győr-Veszprém vasútvonalon.
 

A MÁV-Start, az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Bakonyvasút Szövetség együttműködése és előterjesztése alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága 2021. április 11-től új, sűrített menetrend bevezetését engedélyezte a 11-es sz. Győr-Veszprém vasútvonalon. A változás következtében a vasútvonal menetrendi kínálata legalább 50%-kal nő, a két megyeszékhely között napi 5 helyett 7-8, a győri elővárosban 9 helyett 12 vonatpár közlekedik. Ez Győr és Veszprém között kétóránkénti ütemes, a győri elővárosban munkanapokon ezen felül reggel Győr irányába, délután pedig Győrből Bakonyszentlászló irányába óránkénti követést jelent. Az elővárosi forgalomba visszakerülnek a műszakos vonatok, melynek kiesése az elmúlt években rendszeres utaspanaszokhoz vezetett. A kétóránkénti közlekedés a Magas-Bakonyba irányuló turistaforgalom kiszolgálását is megbízhatóvá teszi mind Győr, mind Veszprém felől. Veszprémben a vonatok mindkét irányban a Budapest-Szombathely/Zalaegerszeg távolsági vonatokhoz csatlakoznak, és számos autóbuszos csatlakozás is kialakításra került. Győrben a vonatok mindkét irányban a Budapestre, illetve Ausztriába/Németországba közlekedő EC és RJ vonatokhoz csatlakoznak mindkét irányban. Személyvonati csatlakozás biztosított Hegyeshalom felé és Gyárvárosban Budapest felé mindkét irányban, illetve több vonatnál Sopron felé és felől.

 

A vasútvonalon 2020. decembere óta a két megyeszékhely között a korábbinál kényelmesebb szerelvények közlekednek, és egy vonatpár kivételével minden vonatban kerékpárszállító kocsi található. A kivételt jelentő, esti és hajnali órákban közlekedő Jenbacher motorkocsiban is lehet korlátozott számban kerékpárt szállítani.

 

A vasútvonalon regionális díjszabás van érvényben, ami 20%-kal kedvezőbb a szokásos helyközi díjszabásnál, és minden utazási kedvezményre is érvényes. Jegy- és bérletértékesítés Győr és Vesz...

 

Reméljük, hogy a kedvező változások hatására a korábbinál sokkal többen tudják igénybe venni a térségben a vasúti közösségi közlekedést, mely kedvező alternatívát nyújthat az egyéni közlekedéssel szemben az elővárosi, távolsági és turisztikai forgalomban egyaránt.

 

2021. április

 

Bakonyvasút Szövetség

 

2021. ÁPRILIS 11-től hatályos MENETREND.

Oszd meg másokkal is!